Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Кривому Розі посадовиця міської ради підозрюється у розтраті понад 1 млн грн бюджетних коштів під час організації проведення святкових заходів

 

Так, 9 вересня 2019 року прокуратурою Дніпропетровської області спільно з працівниками Управління захисту економіки Головного управління Національної поліції в області проведено обшуки у приміщенні Криворізької міської ради в рамках кримінального провадження за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Під час досудового розслідування встановлено, що у березні 2019 року начальник управління Криворізької міської ради уклала з фізичною особою-підприємцем договір щодо організації проведення святкового заходу, присвяченого 244-й річниці з дня заснування міста Кривого Рогу, на суму понад 4 млн грн.

Зловживаючи службовим становищем, начальник управління міської ради надала до Державної казначейської служби України акт приймання-передачі наданих послуг, який містив завідомо неправдиві відомості в частині завищення вартості виступів артистів української естради.

У подальшому на підставі вказаного документу підприємцю безпідставно було перераховано понад 1 млн грн грошових коштів територіальної громади.

Наразі посадовиці повідомлено про підозру у скоєнні вказаного кримінального правопорушення та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 млн грн.  

 

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші причетні до злочину особи. 

 
 

 

 

 

Коментар  начальника  відділу прокуратури області  Ігора  Голубинського  щодо  проведення  обшуків у виконавчому комітеті Криворізької міської ради:

 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 3057