Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині голову сільської ради та її спільницю викрито на хабарі

Дніпропетровською місцевою прокуратурою №3 спільно з працівниками УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ НПУ та СВ Дніпровського ВП ГУНП в області в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 КК України) викрито голову сільської ради та її спільницю.

Встановлено, що у липні 2019 року до голови однієї з сільських рад області звернувся громадянин з метою отримання в оренду земельної ділянки для розміщення об’єкту торгівлі. Так, посадовиця ради через посередницю повідомила, що для прийняття позитивного рішення виконавчим комітетом сільської ради про надання у тимчасове платне користування території, чоловікові необхідно надати неправомірну вигоду у розмірі 70 000 гривень.

6 вересня під час одержання першої частини неправомірної вигоди у сумі 35 000 гривень зловмисниць було викрито правоохоронними органами.

Наразі досудове розслідування триває. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у скоєнні вказаного злочину та обрання запобіжного заходу.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 1418