Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура наполягає на взятті під варту двох колишніх нардепів, які підозрюються у спричиненні державі мільйонних збитків

Нагадаємо, що колишньому голові Дніпропетровської ОДА повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Так, посадовець, порушивши вимоги чинного законодавства, надав земельні ділянки сільськогосподарського призначення гірничо-збагачувальним комбінатам, змінивши їх цільове призначення з сільськогосподарських земель на землі промисловості, внаслідок чого близько 2000 пайщиків спричинено збитки на суму понад 12 млн грн, а державі - на суму майже півмільйона гривень.

Крім того, колишній голова облдержадміністрації видав розпорядження про зміну цільового використання 23 земельних ділянок загальною площею понад 45 га, які перебували у власності ТОВ «АРТ ЛЕНД», із земель сільськогосподарського призначення на землі промисловості, незважаючи на те, що зміна цільового призначення земельних ділянок з «ріллі» на «інші комерційні потреби» є незаконною. Це призвело до зниження суми втрат сільськогосподарського виробництва, які повинні були бути сплачені підприємством при вилученні вказаних земель Кабінетом Міністрів України для використання у цілях, не пов’язаних із веденням сільського господарства, на суму понад 5 млн грн.

Колишній голова Агентства держмайна також підозрюється у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.364 КК України). Слідством встановлено, що останній вчинив незаконні дії, внаслідок яких стало можливим відчуження об’єктів нерухомості - виробничого та лабораторно-побутового корпусу державного підприємства «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я.Ю. Осади» у Дніпрі загальною площею майже 7 тис. кв.м. Так, посадовець  підписав відповідні документи, якими фактично вилучив приміщення з переліку майна вказаного підприємства, що зробило можливим їх незаконну приватизацію та відчуження, спричинивши збитки у понад 16 млн. грн.

Прокуратура наполягає на обранні вказаним особам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 3465