Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За привласнення бюджетних коштів судитимуть учасників злочинної групи, до складу якої входили голова та посадовці однієї з міських рад Дніпропетровщини

За даними слідства, голова міської ради спільно з начальником управління, головним спеціалістом міської ради та ще двома співучасниками, вступивши у попередню змову, здійснили привласнення бюджетних коштів.

Так, створивши ряд підприємств з ознаками фіктивності, учасники групи укладали з ними договори на виконання ремонту покрівель житлових будинків. Під час ремонту використовувалися матеріали, якість яких не відповідала вимогам проектів, а роботи фактично виконували особи, що не мають жодного відношення до підприємств, з якими укладалися договори. У подальшому посадовці складали акти виконаних робіт, куди вносили завідомо неправдиві відомості щодо використаних матеріалів, фактичного обсягу та вартості цих робіт.

Сума збитків від злочинної діяльності вказаних осіб становить понад 1,6 млн грн.

 

Довідково: санкціями вказаних статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 
 
Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області
 
кількість переглядів: 2987