Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині судитимуть п’ятьох членів злочинної організації, які виготовляли та збували контрафактні алкогольні напої

За даними слідства, мешканець Кривого Рогу створив стійке ієрархічне злочинне об’єднання з метою одержання стабільного прибутку від незаконного виготовлення та збуту алкогольних напоїв з підробленими марками акцизного податку.

Так, у період з січня 2019 по серпень 2020 рр. зловмисники відкрили підпільний цех, обладнали його необхідним устаткуванням, масово виготовляли алкогольні напої шляхом розведення етилового спирту з водою, маркували пляшки заздалегідь придбаними підробленими марками акцизного податку, після чого збували через дрібні продуктові магазини на території Дніпропетровської та Херсонської областей.

Протягом однієї робочої зміни учасники злочинної організації виготовляли понад 8000 пляшок горілчаного сурогату, а всього більш ніж за рік реалізували близько 180 000 літрів алкоголю на суму понад 2 млн грн. Отриманий прибуток зловмисники розподіляли між собою в залежності від ролі та посади кожного.

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.
 

Довідково: санкціями вказаних статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років.

 
 
 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2761