Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За розбійний напад та вбивство двох людей молодик, який переховувався від слідства в Російській Федерації, опинився на лаві підсудних

Встановлено, що у лютому 2018 року 26-річний мешканець Марганця заради легкої наживи проник до будинку пенсіонерів, наніс господарю та його дружині не менше 34 ударів ножем по голові на тілу, після чого заволодів їх грошовими коштами у сумі 3000 гривень та з місця злочину зник. Від одержаних травм потерпілі померли.

Тривалий час зловмисник перебував у міжнародному розшуку та у жовтні 2020 року був затриманий на території м. Санкт-Петербург Російської Федерації.

Наразі до нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснюється Нікопольською окружною прокуратурою. Обвинувальний акт направлено до суду.

Дніпропетровською обласною прокуратурою забезпечується нагляд за дотриманням межі кримінальної відповідальності виданої особи та гарантій, наданих російській стороні.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3509