Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині судитимуть трьох поліцейських, які заради показників побили двох громадян та змушували їх зізнатися у злочині

За даними слідства, у квітні 2021 року, перебуваючи біля дитячого майданчика у місті Марганці, вказані поліцейські, задля  штучного нарощування показників роботи, безпідставно затримали двох громадян,  незаконно провели особистий обшук з метою виявлення у них наркотичних засобів, проте жодних заборонених речовин не знайшли.

Виходячи за межі наданих законом повноважень, правоохоронці нанесли чоловікам удари по тілу, відібрали у них мобільні телефони, після чого доставили до відділення поліції, де, застосовуючи до потерпілих заходи фізичного та психологічного впливу, змушували зізнатися у скоєнні кримінального правопорушення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2826