Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Належна організація та функціонування цивільного захисту в Україні в умовах воєнного стану, забезпечення захисту цивільного населення є одним із пріоритетних завдань держави

Прокурорами Дніпропетровської області вивчається стан додержання вимог законодавства України в сфері використання та забезпечення функціонування захисних споруд цивільного захисту.

З огляду на те, що міста України, перебувають під постійною небезпекою здійснення обстрілів з боку Російської Федерації, належна організація та функціонування цивільного захисту в Україні під час неспровокованої воєнної агресії набуває особливої актуальності.

Відповідно до закону, конкретний строк приведення захисної споруди в готовність до використання за призначенням зазначається в паспорті захисної споруди, однак не може становити більше доби.

Проте навіть в умовах триваючої війни в Україні прокурорами обласної прокуратури виявляються факти незабезпечення стану готовності захисних споруд цивільного захисту, використання їх не за функціональним призначенням.

На цей час судами вже відкрито провадження у 6 справах за позовами прокурорів за вказаними фактами.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2203