Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Заперечували збройну агресію проти України та підтримували дії держави агресора РФ – викрито двох колаборантів на Дніпропетровщині (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом мешканцям м. Кривого Рогу та м.Павлограда за здійснення колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України чоловіки, використовуючи власні акаунти у забороненій соціальній мережі, неодноразово поширювали антиукраїнські дописи. У розповсюдженому контенті вони закликали до підтримки збройних формувань РФ та невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окупованій території України.

Крім цього, один з чоловіків залишив коментар під дописом з російського інформаційного ресурсу, в якому заперечував збройну агресію рф та підтримував президента країни-агресора.

Під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання зловмисників правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, яка використовувалася в протиправній діяльності.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Дніпропетровській області.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2029