Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Розбійний напад та заволодіння 350 тис доларів США - повідомлено про підозру трьом мешканцям Харківської області (ФОТО)

За процесуального керівництва Правобережної окружної прокуратури м. Дніпра затримано та повідомлено про підозру трьом мешканцям Харківської області за фактом вчинення розбою, спрямованого на заволодіння майном в особливо великих розмірах, вчиненого за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану, незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами (ч. 4 ст. 187, ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, 20 вересня 2022 року у центрі м. Дніпра група з чітким розподілом ролей кожного учасника здійснила розбійний напад на місцевого мешканця. Один із підозрюваних, переодягнувшись у працівника служби доставки, вистрелив із вогнепальної зброї у потерпілого та заволодів сумкою із 350 тис доларів США. Після цього зловмисники зникли з місця  злочину.

Всіх учасників групи, які  переховувались у Київській, Закарпатській та Харківській областях, затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання зловмисників правоохоронними органами вилучено зброю, корпуси гранат, патрони та  грошові кошти.

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1383