Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Припинено діяльність злочинної організації у м. Дніпро, яка налагодила наркобізнес з щомісячним обігом 5 млн грн (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру організатору та п’ятьом учасникам злочинної  організації за фактом незаконного виготовлення, придбання, зберігання, перевезення та збуті психотропної речовини (ч.ч. 1,2,3 ст. 255, ч.ч. 2, 3, 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, створив злочинну організацію мешканець Дніпра, яка займалась виготовленням та збутом метамфетаміну. До «бізнесу» він залучив ще п’ятьох знайомих, кожен з яких виконував свої функції за заздалегідь узгодженим планом. Виготовляли психотроп у спеціальній нарколабораторії, інгредієнти завозили з-за кордону, замовлення приймали через месенджер та збували дрібними та оптовими партіями по всій території області. Щомісячно обіг з реалізації складав близько 5 млн грн.

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваних вилучено психотропну речовину, спеціальне обладнання, мобільні телефони, банківські карти, 4 транспортні засоби, які вони використовували для протиправної діяльності, та грошові кошти у сумі майже 20 тис доларів США.

Операцію з викриття проводили прокурори спільно з Територіальним управлінням ДБР у Полтаві, співробітниками СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1849