Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині місцевого жителя судитимуть за продаж гуманітарної допомоги для ЗСУ на суму майже 2 млн грн (ФОТО)

За процесуального керівництва Лівобережної окружної прокуратури м. Дніпра до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканця м. Дніпро за фактом продажу товарів гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненого у значному розмірі під час воєнного стану, незаконного переправлення осіб через державний кордон України, підроблення та використання завідомо підроблених офіційних документів (ч. 3 ст. 201-2, ч. 2 ст. 332, ч. ч. 1, 3, 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, чоловік отримав вантаж із гуманітарною допомогою - продуктами харчування та засобами особистої гігієни, ввезеними до України з країни Європейського Союзу для бійців Збройних Сил України від керівника благодійного фонду для зберігання. У подальшому обвинувачений реалізовував гумдопомогу за  грошові кошти на території області.

Під час розслідування злочину правоохоронцями задокументовано продаж гуманітарної допомоги на суму майже 2 млн грн.

Крім того, чоловік отримав печатку благодійної організації, за допомогою якої виготовив підроблені документи для виїзду двох водіїв через державний кордон України з метою отримання та перевезення гуманітарних вантажів для потреб ЗСУ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі відділення поліції №2 Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області за оперативного супроводу співробітників СБУ у Дніпропетровській області.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 524