Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Підтримка дій держави-агресора – повідомлено про підозру двом колаборантам з Кривого Рогу (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом мешканцям м. Кривий Ріг за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, проросійськи налаштовані чоловік та жінка, використовуючи власні акаунти у забороненій соціальній мережі, поширювали коментарі та зображення із підтримкою рішень та військових дій РФ на території нашої держави.

Крім того, під дописом з російського інформаційного ресурсу чоловік закликав до знищення населення України, а жінка у соцмережі схвалювала проведення так званої «спецоперації» на території України та висловлювалась на підтримку керівництва РФ.

Під час обшуків за місцями мешкання підозрюваних вилучено мобільні телефони із доказами їх причетності до протиправної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється співробітниками Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 688