Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі припинено діяльність злочинної організації, яка налагодила наркобізнес з мільйонними доходами (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом організаторам та шістьом учасникам злочинної організації за фактом незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення та збуту психотропних речовин в особливо великих розмірах (ч.ч. 1, 2 ст. 255, ч.ч. 2, 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, на території Дніпропетровської області діяла злочинна організація, до складу якої входило вісім чоловік. Організували наркобізнес двоє мешканців м. Дніпра. Виготовляли метамфетамін в облаштованих нарколабораторіях, інгредієнти завозили з-за кордону. Продаж психотропу підозрювані здійснювали в місті методом «із рук в руки» та поштовими замовленнями по території України. Оплату за «товар» приймали на банківські картки та готівкою. Щомісяця така незаконна діяльність приносила їм понад 12 мільйонів гривень прибутку.

У ході спецоперації проведено понад 10 санкціонованих обшуків у різних регіонах України та вилучено близько 2 кг психотропів вартістю за цінами чорного ринку 4,5 млн грн, лабораторне обладнання, чорнові записи, мобільні телефони, банківські картки, грошові кошти, гранати РГД-5, автомат АКС та набої,  елітні автомобілі.

Семеро чоловіків затримано у порядку ст. 208 КПК України, вживаються заходи для встановлення місцезнаходження співорганізатора злочину. Наразі чотирьом учасникам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави, іншим вирішується питання про обрання.

Один із затриманих перебуває під судовим слідством в іншому кримінальному провадженні. У зв’язку з вчиненням ним даного злочину, внесена раніше застава у розмірі 1,5 млн грн буде стягнута у дохід держави. Також вирішується питання про накладення арешту на майно фігурантів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві, оперативний супровід – співробітниками Головного управління ВБ СБУ та Теруправлінням ДБР у м. Полтаві.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1556