Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Збували наркотики на території Кривого Рогу - судитимуть учасників організованої групи (ФОТО)

Прокурори Криворізької північної окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно організатора та трьох учасників організованої групи за фактами незаконного поводження та переробки вогнепальної зброї, незаконного придбання, зберігання, перевезення, збуту наркотичних засобів та сильнодіючих лікарських засобів у великих розмірах (ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 263-1,  ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 307, ч. 4 ст. 321 КК України).

За даними слідства, створив  організовану групу мешканець м. Кривого Рогу. Учасники групи налагодили збут метадону та димедролу мешканцям міста методом «закладок». Розфасовували «товар» у помешканні керівника групи, оплату приймали на електронний гаманець. Прибуток від такої незаконної діяльності складав понад 1 мільйон гривень за декілька місяців.

Окрім цього, організатор групи здійснював переробку гладкоствольної зброї на вогнепальну.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів вилучено понад 3 кг наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів, електронні ваги, зброю, набої, чорнові записи, мобільні  телефони, банківські картки, грошові кошти.

Наразі всі учасники перебувають під вартою. За клопотанням прокурора накладено арешт на майно обвинувачених.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими СВ відділення поліції № 3 Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області за оперативного супроводу Управління боротьби з наркозлочинністю в Дніпропетровскій області ДБН Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1009