Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Вимагання 3 000 доларів США неіснуючого боргу – затримано двох мешканців Кривого Рогу (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру групі осіб за фактом вимагання в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 КК України).

За даними слідства, в лютому 2023 року двоє мешканців м. Кривий Ріг, один з яких службовець однієї з міськрад на Дніпропетровщині, вимагали у потерпілого погашення неіснуючого боргу у сумі 3 000 доларів США. Щоб змусити чоловіка виплатити ці кошти до конкретної дати, учасники групи неодноразово залякували, погрожували йому фізичним насильством та здійснювали психологічний тиск.

У ході спецоперації підозрюваних затримано у порядку ст. 208 КПК України, одного з них під час передачі частини грошових коштів у сумі 500 доларів США.

Наразі скеровано до суду клопотання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1536