Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщини більше не працюють одразу 6 шахрайських Call-центрів

За даними слідства, на території м. Дніпра припинено діяльність п`ятьох функціонуючих сall-центрів, де працювали майже 100 громадян, серед яких були неповнолітні діти та особи без громадянства. Офіси були оснащені комп’ютерною технікою з відповідним програмним забезпеченням та клієнтською базою банківських установ України. Представляючись співробітниками банків, оператори сall-центру вивідували банківські реквізити та персональні дані громадян,  після чого наявні на картках гроші перераховували на рахунки, відкриті на підставних осіб.

Також припинено роботу шахрайського центру у м. Кам’янське. Офіс знаходився в центрі міста, чисельність працівників налічувала майже 20 осіб. Виманювали гроші у громадян за відомою «схемою», використовуючи банківські дані.

У ході санкціонованих обшуків офісних приміщень вилучено майже 300 одиниць комп’ютерної техніки – монітори, системні блоки, ноутбуки, флешносії інформації, а також мобільні телефони, стартові пакети, банківські картки та чорнові записи з інструкціями та алгоритмом дій при спілкуванні з потенційними потерпілими.

Наразі досудове розслідування триває. Встановлюються всі причетні до незаконного «бізнесу» та загальна сума завданих збитків.

За матеріалами Дніпропетровської обласної прокуратури

Магнолія-ТВ

кількість переглядів: 608