Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Підсумки за 2013 рік

Протягом 2013 року органами прокуратури області , на виконання п.1.5 наказу Генерального прокурора України  від 18.05.12 №14гн «Про організацію роботи із забезпечення доступу до публічної інформації в органах прокуратури України», здійснено 4390 виступів в засобах масової інформації про прокурорську діяльність та прийняті рішення.

       З зазначених виступів 25 виступів здійснено з питань роз’яснення дії Закону України «Про доступ до публічної інформації»
       Вживалися заходи до належної організації своєчасного розгляду запитів на інформацію.
       Упродовж  2013 року до прокуратури області надійшло 304 запити на інформацію, з яких розглянуто 268, належним розпорядникам інформації скеровано 36, з них 22 – в інші відомства.
       Із числа розглянутих надано інформацію на 204 запити, у 6 випадках у її наданні відмовлено у зв’язку з належністю інформації до категорії з обмеженим доступом, та з інших підстав, визначених Законом.
       Відмови у задоволенні запитів становлять лише 2,2 відсотка від загальної кількості запитів, розглянутих в органах прокуратури.
       Враховуючи, що  Закон України «Про доступ до публічної інформації» є новацією українського законодавства, не всі запитувачі інформації розуміють сферу його застосування. Як наслідок, мають місце численні випадки звернень громадян із посиланням на Закон, у яких відсутні клопотання про надання саме публічної інформації.
       У зв’язку з цим  працівники прокуратури в кожному конкретному випадку роз’яснюють запитувачу межі дії Закону та шляхи вирішення поставлених у зверненнях питань. Так, за звітний період апаратом прокуратури області та прокурорами на містах надано 58 таких роз’яснень.
       Із загальної кількості розглянутих органами прокуратури запитів 51 - стосувався питань правозахисної діяльності, 41– досудового слідства, 69) – з питань організаційно - розпорядчої діяльності, з яких 50 - про надання статистичної інформації, 7 - з питань представництва інтересів громадян та держави в суді, 8 – з кадрових питань, 2 підтримання державного обвинувачення, 90 – з інших питань.
 
 
 
Старший прокурор прокуратури області
з питань забезпечення  доступу до публічної інформації
кількість переглядів: 495