Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
ІНФОРМАЦІЙНА ДОВІДКА Про стан розгляду запитів на інформацію прокуратурою Дніпропетровської області у 2016 році

До органів прокуратури області у 2016 року надійшло 444 запити про надання інформації, розглянуто 315 запитів. Надано інформацію за 231 запиту, на 76 – надано відповідні роз`яснення, іншим розпорядникам інформації направлено 104 запити, у тому числі підпорядкованим прокурорам – 14, за 8 запитами у наданні інформації відмовлено у зв`язку із належністю інформації до категорії з обмеженим доступом.

Запитувалась інформація з питань досудового розслідування – 74,  кадрових питань – 115, організаційно-розпорядчої діяльності - 32, у тому числі про надання статистичної інформації – 9, представництва інтересів громадян та держави у суді – 2, з питань підтримання державного обвинувачення в суді – 2, з інших питань розглянуто 90 запити на інформацію.

До обласного апарату надійшло 285 запит на інформацію, що складає 65% відсотків від їх загальної кількості, що свідчить про зацікавленість запитувачів в отриманні інформації про діяльність саме прокуратури області.

Порушень строків розгляду запитів на інформацію, спрямування їх належному розпоряднику не допущено. Як результат - рішення, прийняті органами прокуратури області про надання чи відмову в наданні інформації у судовому порядку не оскаржувались.

Рівень запитів на отримання публічної інформації, що надходять до органів прокуратури області, свідчить про системний інтерес до діяльності органів прокуратури області, які  докладуть належних зусиль до неухильного виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» та забезпечення конституційного права на інформацію.

 
 
Відділ організації прийому громадян,
розгляду звернень та запитів
кількість переглядів: 571