Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Майже 23 тисячі звернень надійшло до органів прокуратури Дніпропетровщини протягом минулого року
               Соціально-економічні проблеми, поширеність порушень з боку посадових осіб органів влади, місцевого самоврядування та контролюючих органів, нереагування на поставлені у зверненнях громадян питання змушують заявників і надалі звертатися до органів прокуратури. Такі звернення здебільшого стосуються порушень у сфері оплати та охорони праці, комунального господарства, надання послуг з електро, газо та водопостачання, формування тарифів на оплату житлово-комунальних послуг, благоустрою та будівництва, соціального захисту, оформлення права власності на земельні ділянки, їх реєстрації та з інших питань. Однак в умовах законодавчих змін прокуратура вже не має повноважень на їх вирішення по суті, відтак у минулому році більше 9 тисяч таких звернень направлено до органів державної влади, місцевого самоврядування та державного контролю.

Нині для захисту прав і свобод громадян України, забезпечення порядку їх реалізації та відновлення у випадку їх порушення державою запроваджено систему безоплатної правової допомоги, що надається органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, спеціальними установами, фізичними та юридичними особами приватного права та центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Для надання професійної правничої допомоги в Україні діє адвокатура, що здійснює представництво в суді та захист від кримінального обвинувачення.

Органами прокуратури забезпечено право громадян на особистий прийом, умови якого покращені, і у 2017 році громадські приймальні з письмовими та усними зверненнями відвідали понад 10 тисяч громадян, з яких кожного восьмого прийнято особисто керівниками прокуратур.

Торік до органів прокуратури області надійшло понад 230 запитів на інформацію, поданих у порядку Закону України «Про доступ до публічної інформації». Громадськість активно цікавилась кадровими призначеннями, використанням коштів, рухомим та нерухомим майном органів прокуратури, результатами розслідування резонансних кримінальних проваджень.

Нагадуємо, що громадяни можуть звертатися до прокуратури за допомогою засобів телефонного (056) 718-14-55 та електронного ([email protected]) зв’язку. Для отримання запитів у порядку Закону України «Про доступ до публічної інформації» продовжує діяти електронна адреса [email protected] та телефон (056) 745-46-59.

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 8073