Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За тиск на бізнес посадовці Дніпровської міської ради опинилися на лаві підсудних

Так, у лютому 2017 року до вказаних посадовців звернувся представник товариства з обмеженою відповідальністю щодо надання місць для розташування двох автомобільних кав’ярень на Січеславській Набережній у місті Дніпрі. Маючи умисел на отримання неправомірної вигоди, обвинувачені, вступивши у попередню змову, повідомили громадянину, що за використання об’єктів благоустрою не за цільовим призначенням останній змушений платити щомісяця понад 10 000 гривень за кожен об’єкт. Ця сума складалася з офіційної суми за договором – 2700 гривень, а решта – плата за надання послуг з консультування з питань комерційної діяльності, які фактично підприємству не надавалися.

За можливість подальшого безперешкодного зайняття господарською діяльністю зловмисники вимагали від потерпілого неправомірну вигоду на загальну суму майже 40 тисяч гривень та укласти договори, виконання яких заподіяло товариству матеріальну шкоду на суму понад 26 тисяч гривень.

Начальник управління Дніпровської міської ради опинився на лаві підсудних за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.369-2 та ч.3 ст.206 КК України (зловживання впливом; протидія законній господарській діяльності).

Головного інспектора судитимуть за скоєння злочинів, передбачених ч.5 ст.27 ч.3 ст.369-2, ч.5 ст.27 ч.3 ст.206 КК України (пособництво в одержанні неправомірної вигоди для третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави; пособництво у протидії законній господарській діяльності).

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 8308