Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Протягом останніх двох місяців на Дніпропетровщині шістьох громадян засуджено до позбавлення волі за скоєння корупційних злочинів

Так, вироком Індустріального районного суду м. Дніпропетровська колишнього міського голову м. Новомосковська визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.1 ст.366 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки; службове підроблення). Здійснюючи тиск на бізнес, посадовець висунув підприємцям вимогу передати своїй доньці одну третю частину  права  власності на торгівельний  павільйон. У разі відмови зловмисник погрожував організувати демонтаж об’єкту як незаконно побудованого. За скоєння кримінальних правопорушень його засуджено до 3 років позбавлення волі  з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій в органах місцевого самоврядування, строком на 3 роки.

За ґратами також опинилися двоє депутатів однієї з міських рад в області, які одержали 137 000 гривень неправомірної вигоди за вплив на прийняття позитивного рішення іншими депутатами щодо затвердження проекту відведення земельної ділянки та надання її у користування громадянину. За скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28 ч.2 ст.369-2 КК України, одному з депутатів призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі, а його спільнику – 2 роки за ґратами.

Крім того, завершився судовий розгляд кримінального провадження відносно заступниці начальника одного з управлінь Пенсійного Фонду України в області, обвинуваченої в одержанні  від громадянина неправомірної вигоди у сумі 5000 гривень за допомогу в оформленні трудової книжки та безперешкодного перерахування розміру пенсії з мінімальної до більш підвищеної. Попри те, що зловмисниця свою вину не визнала, суд, вислухавши беззаперечні доводи прокуратури, призначив жінці покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих, адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та місцевого самоврядування, строком на 3 роки з конфіскацією всього особистого майна на користь держави.

5 років за ґратами – таким був вирок Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська для заступника начальника одного з відділів  Державної екологічної інспекції в області, який за неправомірну вигоду у 68 тисяч гривень надав згоду підприємцю здійснити санітарну розчистку та вирубку дерев на території однієї з сільських рад Петриківського району. Його дії кваліфікуються за ч.3 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Органами прокуратури Дніпропетровщини також доведено вину колишнього голови однієї з сільських рад Апостолівського району, підозрюваного в одержанні  7500 грн неправомірної вигоди від підприємця за укладання угоди по омолодженню дерев. За скоєння злочину, передбаченого

ч.3 ст.368 КК України, Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими функціями на 2 роки, з конфіскацією майна.

Крім цього, триває судовий розгляд ще 267 справ з ознаками корупції.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 8367