Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині засуджено чотирьох працівників ПАТ «Криворіжгаз», які у складі організованого злочинного угрупування більше року ошукували мешканців багатоповерхівок

Вказані особи з метою незаконного збагачення зорганізувались у злочинну групу для одержання стабільного прибутку за рахунок заволодіння шляхом обману грошовими коштами абонентів газопостачального підприємства у сумі від 850 до 1700 грн з кожної квартири.

Для приховування своїх істинних протиправних намірів учасники злочинного об’єднання організовували та здійснювали «рейди» по виявленню фактів самовільного підключення споживачами газових приладів і пристроїв до системи газопостачання, за результатами яких проводили роз’яснювальну роботу серед населення про необхідність приведення виконавчо-технічної документації у відповідність до проектних рішень та вимог нормативних документів. При цьому, шляхом введення власників домоволодінь в оману про фактичну вартість послуг із виготовлення такої документації, яку «надавачі послуг» умисно завищували у п’ять разів, заволодівали їх грошовими коштами, а для створення уявної правомірності вчинення своїх протиправних дій із документального оформлення результатів своєї «роботи» в подальшому складали та затверджували зазначені фіктивні документи.

Таким чином протягом січня 2015 – травня 2016 рр. «газовики» ошукали 118 громадян на загальну суму понад 174 тис грн.

Усіх чотирьох шахраїв засуджено до 5 років позбавлення волі. Зважаючи на їх щире каяття, добровільне відшкодування завданих збитків, а також викриття трьох організаторів злочинної схеми, які перебувають у розшуку, зазначених осіб звільнено від відбування покарання з випробуванням та встановлено іспитовий строк 3 роки.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 8926