Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині двоє посадовців, які намагалися заволодіти державними коштами у сумі понад 150 тис грн, опинилися на лаві підсудних

Так, у листопаді 2017 року між державним підприємством та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір на виконання робіт з капітального ремонту приміщень готелю. Вступивши у попередню змову, заступник генерального директора з капітального будівництва державного підприємства та директор товариства з обмеженою відповідальністю внесли до офіційних документів неправдиві відомості щодо фактичного обсягу та вартості виконаних робіт з метою заволодіння державними коштами у сумі понад 155 тис грн.

Посадовці виконали всі дії для досягнення свого злочинного наміру, проте з незалежних від них причин оплата фактично невиконаних робіт проведена не була.

Також, прокуратурою встановлено, що у липні 2016 року між вказаним державним підприємством та іншим товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір підряду на суму понад 1 млн грн. Після оплати частини коштів за виконані роботи у сумі 700 тис грн, заступник генерального директора з капітального будівництва держпідприємства повідомив, що для отримання повної суми, підрядник повинен передати йому неправомірну вигоду у сумі 160 тис грн.

Крім того, під час проведення санкціонованого обшуку за місцем мешкання посадовця та його доньки правоохоронними органами виявлено та вилучено не тільки вказані грошові кошти, а й 50 патронів калібру 5,6 мм, які зловмисник зберігав без передбаченого законом дозволу.

Він також обвинувачується у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.368 та ч.1 ст.263 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди; незаконне поводження з бойовими припасами).

Судовий розгляд кримінального провадження триває.

 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 8483