Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Кіберзлочинність: на Дніпропетровщині під вартою опинився чоловік, на рахунку якого 32 епізоди викрадення грошових коштів з банківських карток громадян

Досудовим розслідуванням встановлено, що місцевий житель Магдалинівського району, заздалегідь знаючи власників мобільних номерів, у приміщенні магазину мобільного оператора здійснював перевипуск сім-карт громадян, тим самим блокував їх та змінював встановлений порядок маршрутизації інформації. Після цього ідентифікувався за перевипущеним номером телефону у терміналі самообслуговування та шляхом здійснення повторних операцій з поповнення рахунку дізнавався останні дві цифри банківської картки потерпілих. Таким чином зловмисник встановлював повний номер банківських карток, які підключав до нових випущених абонентських номерів телефону, та перераховував з банківських рахунків потерпілих грошові кошти на свій власний рахунок.

Загалом на рахунку чоловіка 32 епізоди викрадення грошових коштів громадян.

Наразі йому повідомлено про підозру у скоєнні вказаних злочинів та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.
 
 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 11051