Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині розпочато розслідування за фактом незаконного збагачення на постачанні питної води

Встановлено, що на початку 2017 року приватне підприємство, яке не має  відповідної ліцензії, подало документи для участі у публічних закупівлях питної води для господарських та побутових потреб Синельниківської виправної колонії №94. У подальшому підприємство визнано переможцем та відповідно до укладених договорів протягом 2017 року здійснювало поставку питної води, яку, у свою чергу, придбало у Державного міжрайонного підприємства водопровідно-каналізаційного господарства «Дніпро-Західний Донбас».

При тому, що транспортування води здійснювалось по мережах, належних державі та наданих підприємству на безоплатній основі, поставка води реалізовувалась за завищеними тарифами на загальну суму майже 1,4 млн грн. Тобто фактично приватна структура була включена у ланцюг постачання води між двома державними структурами та мала з цього чималий зиск.

Наразі досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває. Встановлюються причетні до злочину особи. В ході слідства буде надано також оцінку діяльності тендерного комітету Синельниківської виправної колонії.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 11391