Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині прокуратура вимагає від підприємства звільнити державні земельні ділянки вартістю понад 5 млн грн та зобов’язати навчальний заклад відшкодувати державі 100 тис грн

Так, у листопаді 2016 року між професійним аграрним ліцеєм та приватним підприємством укладено договір підряду на виконання робіт з розробки науково-технічної продукції. Відповідно до вказаного договору навчальний заклад зобов’язується на землях державної власності загальною площею 65 га, розташованих на території Солонянської селищної ради, розробити та передати за завданням підприємству вирощені зернові та технічні культури. 

Встановлено, що вказаний договір укладено всупереч вимогам чинного законодавства, у зв’язку з чим прокуратура вимагає визнати його недійсним та зобов’язати підприємство звільнити державні земельні ділянки.

Крім того, прокуратурою виявлено, що аграрний ліцей використовував надані йому для організації навчального господарства земельні ділянки загальною площею 218 га не за цільовим призначенням, а для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, внаслідок чого державі спричинено збитки на суду понад 100 тис грн.

Наразі позови перебувають на розгляді у суді.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 

кількість переглядів: 12591