Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За втручання прокуратури Дніпропетровської області приватне підприємство сплатить податки на суму понад 95 млн грн

Так, між вказаним товариством та іншим підприємством укладено договір поставки дизельного палива, проте під час проведення позапланової перевірки державною податковою інспекцією встановлено, що первинні документи, надані для підтвердження господарської взаємодії цих двох підприємств, є формально складеними, а господарські операції фактично не проводились.

Шляхом документального оформлення купівлі-продажу товарів, не спрямованого на реальне виконання, підприємство мінімізувало податкові зобов’язання, внаслідок чого до бюджету не надійшло понад 95 млн грн.

Приватне акціонерне товариство зверталось до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Державної фіскальної служби про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень щодо збільшення сум грошового зобов’язання з податку на додану вартість та податку на прибуток підприємства на зазначену суму коштів, проте отримало відмову.

Не погодившись з таким рішенням, підприємство оскаржувало його у Дніпропетровському апеляційному адміністративному суді, який, у свою чергу, постанову суду першої інстанції залишив без змін.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 13455