Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У прокуратурі Дніпропетровської області обговорено результати роботи за 2019 рік

Відкриваючи нараду, Роман Токар зазначив, що Дніпропетровська область є лідером у державі по кількості направлених до суду обвинувальних актів у кримінальних провадженнях (цього року цифра склала 6 872).

Одним з пріоритетних напрямів діяльності, як і раніше, залишається боротьба з корупцією. Завдяки ефективній роботі правоохоронних органів області до суду скеровано 115 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях про корупційні злочини, по 22 справах вже винесено вироки. У бюджетній сфері до суду скеровано 108 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях. Ці показники є найкращими у державі.

Також покращено протидію організованій злочинності: протягом 2019 року до суду скеровано 11 обвинувальних актів стосовно 44 осіб.

Окрему увагу приділено сфері представництва інтересів громадян та держави в суді. Так, за позовами прокуратури, заявленими в інтересах держави, виконано судових рішень на понад 1,4 мільярдів гривень, повернуто 2,6 тис гектарів землі, попереджено вибуття державного та комунального майна, загальна вартість якого складає понад 48 мільйонів гривень.

Також на нараді було окреслено проблемні питання та обговорено шляхи їх вирішення.

Підсумовуючи викладене, прокурор області наголосив, що вектори подальшої роботи прокурорів буде спрямовано на захист конституційних прав і свобод громадян, зміцнення законності та правопорядку в регіоні.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 2296