Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
«У Кривому Розі кримінальний авторитет підозрюється у поширенні злочинного впливу на території колонії та збуті в’язням наркотичних засобів»

За даними слідства, 34-річний мешканець Дніпра, під час відбування покарання у Криворізькій виправній колонії №80 за крадіжки та грабежі, здобув повагу та авторитет серед засуджених як особа, яка веде «правильний» для злодійських традицій спосіб життя, завдяки чому був призначений «смотрящим» за зоною.

З метою поширення злочинного впливу, кримінальний авторитет встановив загальновизначені на території колонії правила поведінки серед засуджених, організовував азартні ігри та розпоряджався активами так званого «злодійського общака» -  отриманими грошовими коштами та майном в’язнів. Будь-який супротив встановленим правилам «смотрящий» та його наближені особи подавляли шляхом застосування фізичного та психологічного насильства.

Зловмисник організував злочинну групу та налагодив схему збуту наркотичних засобів та психотропних речовин на територію виправної колонії через своїх спільників, які перебували на волі, та інших в’язнів.

4 березня 2021 року під процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури співробітниками УСР в Дніпропетровській області ДСР Національної поліції України, спільно зі слідчими ГУНП в області проведено санкціоновані обшуки приміщень на території Криворізької колонії та за місцем мешкання учасників групи, в ході яких вилучено наркотичні засоби, психотропні речовини, холодну зброю, мобільні телефони, грошові кошти, а також чернетки з сумами внеску до «злодійського общаку» та боргами засуджених.

Наразі кримінальному авторитету повідомлено про підозру у скоєнні злочинів за ч.2 ст.255-1 та ч.3 ст.27 ч.2 ст.307 КК України (умисне встановлення та поширення злочинного впливу; організація незаконного придбання, зберігання, перевезення з метою збуту та збут наркотичних засобів у місцях позбавлення волі, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Його 27-річний спільник, який постачав наркотики з волі, підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення за ч.2 ст.27 ч.2 ст.307 КК України.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Встановлюються інші причетні до злочину особи.

 

 

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3008