Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині судитимуть посадовців міськради та ТОВ за привласнення майже 6,5 млн грн бюджетних коштів

 За даними слідства, начальник одного з управлінь виконкому Криворізької міської ради (депутат райради) спільно з директором ТОВ створили злочинну організацію з числа своїх підлеглих та протягом 2018-2020 рр. розкрадали бюджетні кошти, виділені на проведення реконструкцій та будівництва об’єктів охорони здоров’я та освіти у місті Кривому Розі.

 Так, зловмисники вносили до актів виконаних робіт завідомо неправдиві відомості щодо необґрунтовано завищеної вартості використаних будівельних матеріалів, а кошти, одержані злочинним шляхом, у подальшому легалізували через закупівлю коштовних автомобілів. Наразі задокументовано 5 епізодів їх злочинної діяльності на загальну суму понад 6,4 млн грн.

 Директору ТОВ та його підлеглим також інкримінується скоєння злочинів за ч.3 ст.209 та ч.2 ст.210 КК України (легалізація майна, одержаного злочинним шляхом; нецільове використання бюджетних коштів службовою особою).

 Крім того, під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання посадовця міськради правоохоронними органами виявлено 12 мисливських патронів та 3 проміжні патрони, які останній придбав та зберігав без передбаченого законом дозволу. Дії його кваліфіковано за ч.1 ст.263 КК України.

 Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2647