Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі викрито учасників організованої групи, які продавали людям неіснуючі товари

За даними слідства, 22-річний мешканець Дніпра створив організовану групу, до складу якої входили його цивільна дружина та приятель, з метою незаконного заволодіння коштами довірливих громадян шляхом продажу неіснуючих товарів.

Так, учасники групи зареєстрували у соціальній мережі «Інстаграм» інтернет-магазини, де розміщували оголошення про начебто продаж брендового жіночого одягу, взуття та аксесуарів. Після одержання від покупців грошового переказу, зловмисники товар не відправляли.

Шахрайська схема діяла упродовж 2018-2021 рр. За попередніми даними кількість ошуканих становить близько тисячі осіб, а збитки перевищують 3 млн грн.

10 листопада 2021 року правоохоронними органами проведено обшуки за місцем мешкання фігурантів справи та їх авто, в ході яких вилучено ноутбуки, планшети, мобільні телефони, сім-карти, флеш-носії, банківські картки, чорнові записи та грошові кошти у сумі понад 16 000 доларів США та понад 7500 гривень.

Наразі всім трьом учасникам групи повідомлено про підозру у скоєнні вказаного кримінального правопорушення. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється відділенням поліції №8 Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області. Оперативний супровід - Управлінням протидії кіберзлочинам в Дніпропетровській області Департаменту кіберполіції НПУ.

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2739