Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині припинено канал незаконного переправлення за кордон товарів військового призначення

За даними слідства, двоє мешканців Дніпра налагодили канал незаконного вивезення авіаційних агрегатів та комплектуючих до військової техніки до країн близького зарубіжжя (Грузії, Вірменії, Білорусі та інших). Придбаний на території України товар зловмисники переправляли поштою за кордон для потреб підприємств та об’єктів військово-промислового комплексу вказаних країн.

Під час чергового відправлення товар було перехоплено на одному з постів Київської митниці.

Правоохоронними органами проведено ряд обшуків за місцем мешкання та гаражних приміщеннях фігурантів справи, в ході яких вилучено стартер-генератори, плунжерні насоси, клапани, спеціальні фільтри та інше пілотажно-навігаційне електронне обладнання для чутливих вузлів військових літаків. Загалом – понад 200 одиниць комплектуючих для авіаційної техніки. Крім того, вилучено супровідні документи на вказані товари, печатки і штампи, бланки-паспорти на продукцію, електронно-обчислювальну техніку, мобільні телефони тощо.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення громадянам про підозру у скоєнні вказаного кримінального правопорушення та обрання запобіжного заходу. Встановлюються інші причетні до злочину особи.

Досудове розслідування здійснюється  Управлінням Служби безпеки України в Дніпропетровській області.

 

 

 

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3391