Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Тероризували підприємців та вимагали гроші - у Дніпрі викрито злочинну групу

За даними слідства, 30-річний чоловік разом з двома спільниками, на прохання знайомої – керівниці ТОВ – змушував її конкурентів виплачувати неіснуючі «борги» та займатись підприємницькою діяльністю на умовах замовниці, погрожуючи фізичною розправою. За свої послуги зловмисники одержували щомісячну грошову винагороду, частина якої йшла на фінансування злочинних груп у так званий «общак». Лише в одному епізоді сума, яку вимагали від підприємця, складала 1000 доларів США.

Також підприємиця користувалась їх послугами задля повернення викраденого на підприємстві майна, замість звернення до правоохоронних органів.

В ході проведення 23 санкціонованих обшуків за місцем мешкання зловмисників правоохоронцями вилучено зброю та набої до неї, банківські картки, чорнові записи та грошові кошти, походження яких з’ясовується.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань в області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

  

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3382