Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Вимагав 6 000 доларів США хабара за непритягнення до кримінальної відповідальності – викрито слідчого одного із відділень поліції Дніпра (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру слідчому одного із відділень поліції м.Дніпра за фактом прийняття пропозиції неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, правоохоронець вимагав 6000 доларів США хабара від громадянина, який проводив незаконні демонтажні роботи на одному із підприємств області.

За ці кошти слідчий пообіцяв не розпочинати кримінальне провадження та не притягувати чоловіка до кримінальної відповідальності.

Крім цього, поліцейський запевнив чоловіка, що може вплинути на керівництво поліції у подальшому не перешкоджати його протиправній діяльності.

Наразі підозрюваного звільнено з органів поліції України та обрано судом запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводилися прокурорами спільно зі слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві, та співробітниками Дніпропетровського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1315