Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині судитимуть двох громадянок, які вербували жінок до зайняття проституцією

Встановлено, що у 2017 році 24-річна дівчина, вступивши у попередню змову з 46-річною приятелькою, з метою одержання стабільних незаконних прибутків, вербували жінок для подальшої їх сексуальної експлуатації на території Російської Федерації.

Використовуючи уразливий матеріальний стан дівчат, зловмисниці переконували їх у доцільності та вигідності зайняття проституцією, гарантували гідні умови мешкання, харчування, дотримання прав та інтересів, їх охорону та високу зарплату.

Таким чином обвинуваченим вдалося завербувати 7 молодих жінок віком від 19 до 29 років.

Крім того, під час проведення огляду автомобіля однієї з підсудних правоохоронними органами виявлено та вилучено 210 патронів, п’ять зарядів вибухової речовини «Тротил», дві 200-грамові тротилові шашки та інші боєприпаси, які жінка зберігала без передбаченого законом дозволу.

Наразі вона обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.149, ч.2 ст.303 та ч.1 ст.263 КК України (вербування, переміщення людини з метою експлуатації, з використанням уразливого стану особи, за попередньою змовою групою осіб, вчинене повторно; сутенерство; носіння та зберігання бойових припасів та вибухових речовин без передбаченого законом дозволу).

Її спільницю судитимуть за скоєння кримінального правопорушення за ч.2 ст.149 КК України.

Судовий розгляд кримінального провадження триває.

 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 8663