Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині виявлено факти розкрадання та безпідставного користування майном державного підприємства кримінально-виконавчої служби

Так, під час огляду території державного підприємства у м. Кам’янське, основною діяльністю якого є механічне оброблення металевих виробів, виявлено відсутність 10 транспортних засобів та 35 одиниць промислового обладнання і машин на загальну суму понад 500 тис грн, які, згідно інвентаризаційного опису, перебувають на балансі підприємства.

Також встановлено, що підприємство фактично не займається будь-якою діяльністю, належні йому об’єкти нерухомості вартістю майже 15 млн грн знаходяться у вкрай незадовільному стані, а частина території самовільно зайнята третіми особами.

Крім того, частина нежитлових вбудованих приміщень підприємства безпідставно використовується недобросовісним орендарем - товариством з обмеженою відповідальністю, яке, після розірвання договору оренди, продовжило зберігати там своє обладнання, не сплачуючи орендну плату. Сума недоотриманих державою коштів становить майже 1 млн грн.

Наразі за вказаними фактами розпочато кримінальні провадження за ч.3 ст.191, ч.2 ст.367 та ч.1 ст.197-1 КК України. Досудове розслідування триває.

Аналогічні факти безоплатного користування приміщеннями та обладнанням державних підприємств виявлено на території Синельниківського району та міста Кривого Рогу.

Також триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом привласнення майна сільськогосподарського підприємства державної кримінально-виконавчої служби у Широківському районі, де під час здійснення реєстрації та зняття з обліку сільгосптехніки, встановлено фактичну відсутність тракторів та комбайнів загальною вартістю понад 400 тис грн (ч.4 ст.191 КК України).

 Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 3177