Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Стрілянина в одному з кафе Дніпра: під підозрою опинились охоронець закладу та один з відвідувачів – колишній правоохоронець

Так, у листопаді 2020 року в одному з кафе Дніпра між охороною та відвідувачами закладу, серед яких був інспектор патрульної поліції, виник конфлікт. За даними слідства, поліцейський, будучи у стані алкогольного сп’яніння, з хуліганських мотивів здійснив в бік охоронця декілька пострілів з вогнепальної зброї. Натомість останній наніс працівнику поліції та його приятелю (відвідувачу закладу) ножові поранення. Завдяки вчасно наданій медичній допомозі, травми виявилися не смертельними.

Інспектору патрульної поліції (наразі вже колишньому) повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.296 КК України (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, вчинене групою осіб із застосуванням вогнепальної зброї), та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, процесуальне керівництво – Дніпропетровською обласною прокуратурою.

Також повідомлено про підозру охоронцю закладу за умисне тяжке тілесне ушкодження (ч.1 ст.121 КК України). Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюється Шевченківським ВП ГУНП в області, процесуальне керівництво - Дніпропетровською місцевою прокуратурою №2.

Встановлюються інші причетні до злочину особи.

 
 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2366