Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою вживаються заходи щодо осіб, які вчинили адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією

Встановлено, що до вказаного реєстру не внесено відомості стосовно 20 осіб, яких піддано адміністративній відповідальності за вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією у виді штрафу у 2020 році, що може призвести до формування хибного уявлення у правопорушників про безкарність діяння та відсутність негативних наслідків, пов’язаних із притягненням особи до відповідальності.

Обласною прокуратурою до Територіального управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області направлено лист щодо усунення виявлених недоліків та внесення необхідних відомостей про правопорушників.

За результатами розгляду даного листа до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення вже внесено відомості стосовно 16 осіб.

Наразі готується лист до Національного агентства з питань запобігання корупції щодо забезпечення наповнення вказаного реєстру відомостями щодо ще 4 осіб, яких притягнуто до відповідальності за вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Робота на вказаному напрямі триває.

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2723