Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У прокуратурі обговорено стан протидії злочинності, у тому числі в організованих формах, та на пріоритетних напрямах на території регіону упродовж минулого року

У нараді взяли участь керівники правоохоронних органів області, заступники керівника обласної прокуратури, керівники самостійних структурних підрозділів обласної прокуратури.

Відкриваючи нараду, Сергій Біжко зазначив, що вжитими скоординованими зусиллями вдалося стабілізувати криміногенну ситуацію в області. Так, на 28,7% зменшилась загальна злочинність, кількість скоєних тяжких злочинів на 16,3%, злочинів проти життя та здоров’я людини – на 8,4%;  на 39% скоротилась кількість крадіжок, на 40,8 % кількість грабежів, на 31,9 % розбоїв тощо.

Правоохоронні органи області ефективно розслідували злочини на пріоритетних напрямах. Завдяки вжитим скоординованим заходам, у 2020 році до суду з обвинувальними актами направлено 178 кримінальних проваджень про корупційні злочини, 167 – про злочини у сфері бюджетних правовідносин, 55 – про злочини у сфері земельних правовідносин.

Упродовж минулого року викрито 22 злочинні угруповання (у тому числі три злочинні організації), щодо 113 осіб за 211 вчиненими стійкими злочинними об'єднаннями кримінальними правопорушеннями.

Проте такі питання, як виявлення та розслідування корупційних злочинів, особливо щодо отримання неправомірної вигоди; ефективна протидія злочинам у сфері земельних відносин; виявлення фактів заволодіння бюджетними коштами посадовими особами, протидія злочинам проти довкілля  тощо і надалі потребують від правоохоронних органів вжиття спільних узгоджених заходів.

 
 
 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2817