Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У прокуратурі обговорено результати роботи за перше півріччя 2021 року

  Відкриваючи нараду, Сергій Біжко зазначив, що в умовах становлення реформованих окружних прокуратур спрямовувались зусилля на забезпечення ефективної реалізації покладених на них функцій, а також реалізовано низку організаційних, координаційних і наглядових заходів, які сприяли позитивному результату.

  Так, першочерговим для органів прокуратури став захист від протиправних посягань на економічні інтереси держави. Завдяки роботі з координації діяльності правоохоронних органів не допущено збільшення рівня злочинності, у тому числі серед неповнолітніх; скоротилася кількість злочинів проти життя та здоров’я людини, проти власності та громадської безпеки. Активізовано протидію злочинам, вчиненим організованими групами та злочинними організаціями. Особливу увагу приділено екологічним проблемам та протидії порушенням правил охорони і використання надр; корупційним та вчиненим у бюджетній, кредитно-фінансовій і земельній сферах злочинам; протидії домашньому насильству тощо. Також забезпечено ефективне застосування представницьких повноважень на захист інтересів держави, у тому числі у сфері охорони дитинства.

  Разом з тим, потребує уваги питання протидії організованій злочинності у паливно-енергетичному комплексі та у сфері ухилення від сплати податків; забруднення атмосферного повітря, порушення правил охорони вод тощо. Пріоритетними питаннями для прокурорів і надалі залишатимуться забезпечення конституційних прав громадян у кримінальному провадженні, протидія корупції, розкраданням державних коштів тощо.

 Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3056