Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Організація каналів IP-телефонії між спецслужбами РФ – затримано мешканця Дніпра

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру громадянину України за організацію телекомунікаційного каналу та забезпечення стільниковим зв’язком спецслужб РФ на території України (ч. 1 ст. 437 КК України).

За даними слідства, місцевий мешканець розмістив на території м. Дніпро спеціалізоване обладнання, що дозволяє здійснювати з території країни - агресора телефонні дзвінки на номери українських операторів стільникового зв’язку із прихованням фактичного номера абонента на український за допомогою ІР-телефонії. Вказаний канал спецслужби РФ використовували для зв’язку та координації.

Також за допомогою цього обладнання військовослужбовцями збройних сил РФ надходили дзвінки та повідомлення представникам правоохоронних органів України з пропозиціями здатися та перейти на сторону ворога.

Чоловіка затримано у порядку ст. 208 КК України спецслужбами. Вилучено телекомунікаційне обладнання, сім-карти українських мобільних операторів, комп'ютерну техніку.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом СБУ у Дніпропетровській області.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 32