Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Викрито учасників наркоугруповання, які збували метамфетамін на території Кам’янського району на Дніпропетровщині (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру організатору та учаснику групи за фактом незаконного перевезення, зберігання психотропних речовин з метою збуту, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, 41-річний мешканець Кривого Рогу налагодив схему зі збуту психотропної речовини – метамфетаміну на території Кам’янського району на Дніпропетровщині. Для здійснення збуту метамфітаміну організатор залучив 19-річного чоловіка. Прийняття так званих замовлень здійснювалось на «робочі» телефонні номери, збут покупцям проходив «з рук в руки», оплата проводилась готівкою, а отримані грошові кошти підозрювані розподіляли між собою.

У ході 16 санкціонованих обшуків вилучено майже 200 сліп-пакетів з психотропною речовиною, шприци з ацетильованим опієм, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, грошові кошти та чорнові записи, що підтверджують злочинну діяльність.

Учасників групи затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів – тримання під вартою. Їм загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією усього майна.

Операцію з викриття проводили прокурори спільно з слідчим управлінням  ГУНП в Дніпропетровській області та Дніпропетровським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 344