Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
7 млн грн щомісячно за надання місць для поховань на кладовищах  м.Дніпра – затримано директора та дев’ятьох службових осіб  комунального підприємства міськради (ФОТО)

За процесуального керівництва Західної окружної прокуратури м. Дніпра затримано та повідомлено про підозру десятьом службовим особам комунального підприємства «Міська ритуальна служба» Дніпровської міської ради за фактом одержання  неправомірної вигоди, поєднаного з вимаганням неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, з липня 2022 року директор та заступник комунального підприємства за попередньою змовою з вісьмома керівниками кладовищ організували злочинну схему із систематичним вимаганням та отриманням неправомірної вигоди від громадян за виділення місць для поховання тіл померлих на кладовищах м. Дніпра.

Встановлено, що службовці,  користуючись емоційним станом родичів померлих, навмисно підвищували дійсну вартість ритуальних послуг. Так, за поховання померлого зловмисники вимагали сплатити до 50 тис грн, тоді як офіційна сума  платежу становить 3500 грн. У випадку відмови громадян сплачувати вказану суму керівник цвинтаря безпідставно відмовляв у наданні послуг з організації поховання померлих.

Щомісячна вказана схема лише директорці ритуальної служби приносила майже 7 млн грн.

Під час передачі чергової частини неправомірної вигоди у розмірі 2 млн грн затримано очільницю комунального підприємства та її заступника.

У ході санкціонованих обшуків за місцем мешкання зловмисників вилучено 5 млн грн, комп’ютерну техніку, телефони, чорнову документацію.

На даний час десятьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СВ відділення поліції № 3 Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід ‒ співробітники Служби безпеки України в Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 2061