Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Поширення відеоматеріалів з глорифікацією представників «ЛНР/ДНР» та ПВК «Вагнер» – підозрюється мешканець Дніпропетровщини (ФОТО)

За процесуального керівництва Новомосковської окружної прокуратури повідомлено про підозру місцевому мешканцю за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч.ч. 1-3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, використовуючи власний обліковий запис у соціальній мережі, поширював матеріали з російських інформаційних ресурсів. В опублікованих відеозаписах містилися виправдовування, визнання тимчасової окупації частини території України та глорифікація представників так званих «ЛНР/ДНР» та ПВК «Вагнер».

Крім цього, під час проведення правоохоронцями слідчих дій чоловік висловлювався стосовно збройної агресії рф як внутрішнього громадянського конфлікту.

У ході обшуку за місцем проживання фігуранта виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, телефони з доказами злочинної діяльності.

За клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наявність у дописах та висловлюваннях громадянина виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України підтвердили висновки експерта.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СВ Новомосковського районного відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – Управлінням СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1487