Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Заперечували збройну агресію рф  та закликали до співпраці з ворогом – у колабораціонізмі  підозрюються четверо мешканців Дніпропетровщини (ФОТО)

За процесуального керівництва Павлоградської окружної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом громадянам у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, в період повномасштабного вторгнення рф на територію України двоє жінок у забороненій російській соцмережі поширювали дописи про підтримку захоплення військами рф територій нашої країни.

Двоє чоловіків, маючи стійкі проросійські переконання, розміщували на власних сторінках у соцмережі публікації із закликами до підтримки окупаційної адміністрації держави-агресора.

Під час обшуків за місцями мешкання підозрюваних вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами їх причетності до протиправної діяльності.  

Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено наявність в опублікованих ними матеріалах заперечення здійснення збройної агресії проти України та закликів до підтримки дій держави-агресора.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводили прокурори спільно зі співробітниками Управління СБУ в Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1498