Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На одержанні 2,4 тис доларів США хабара викрито посадовця КП Дніпровської міськради та посередника (ФОТО)

За процесуального керівництва Центральної окружної прокуратури міста Дніпра на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито заступника директора одного з комунальних підприємств Дніпровської міськради та посередника.

За даними слідства, посадовець комунального підприємства вимагав у місцевого мешканця хабар за розміщення на території міста об’єктів нерухомості.

Для цього він залучив посередника, який за грошову винагороду отримував неправомірну вигоду та здійснював передачу грошей.

Правоохоронці затримали їх у порядку ст. 208 КПК України під час одержання 2,4 тис доларів США хабара.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

У межах розслідування у службовому приміщенні комунального підприємства та за місцями проживання підозрюваних проведено санкціоновані обшуки.       

Посадовцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, посереднику – цілодобовий домашній арешт.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітниками Управління СБУ області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1285