Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині викрили підпільне виробництво пального

Правоохоронці викрили та повідомили про підозру дев'ятьом учасникам організованої групи, які займалися незаконним виготовленням, зберіганням, збутом підакцизних товарів. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Ще трьом учасникам групи повідомлено про підозру за фактом легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

Зазначається, що нелегальний бізнес організуавали двоє братів з міста Дніпро. Їхніми спільниками були директор нафтопереробного заводу, власники автозаправних станцій, підприємці.

"На потужностях нафтопереробного комплексу підозрювані налагодили повний цикл виробництва дизельного пального та бензину з виробничими можливостями до 500 тонн нафтопродуктів щомісяця.Потім готову продукцію реалізовували через мережу підконтрольних АЗС по всій Україні. Відповідних дозволів та підтверджуючих документів про якість та походження пального учасники схеми не мали", - йдеться у повідомленні.

Також фігуранти вносили недостовірні дані до фінансової звітності та несанкціоновано змінювали відомості в Єдиному реєстрі акцизних накладних.

Було проведено 50 обшуків на території Дніпропетровської, Київської, Одеської, Полтавської, Черкаської, Кіровоградської, Житомирської областей, у м. Рівне за місцями мешкання фігурантів, в автомобілях, які їм належать, а також на підприємствах, НПЗ та автомобільній базі.

Виявлено та вилучено 11 тис літрів бензину, 20 тис літрів дизельного пального, 1000 м куб нафтопродуктів невстановленого походження, кошти в сумі понад 40 млн грн, 498 тис євро, 1,4 млн доларів США.

Повідомляється, що двом організаторам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з визначенням розміру застави у сумі 15 млн грн кожному. Стосовно інших учасників розгляд триває.

Крім того, накладено арешт на виробничі потужності НПЗ, дев'ять автозаправних станцій, 43 банківські рахунки підприємств.

Журнал Кореспондент.net

кількість переглядів: 254