Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині затримали учасників злочинної групи, яка торгувала зброєю та наркотиками на території області

На Дніпропетровщині злочинна група з п’ятьох мешканців області незаконно збувала вогнепальну зброю, боєприпаси та наркотики, шукаючи потенційних покупців через знайомих та реалізовуючи товар при особистих зустрічах. Під час обшуків у  підозрюваних вилучено, окрім чималої кількості наркотиків та зброї, понад 1 млн грн та майже 11 тис. доларів США.

Про це повідомили у Дніпропетровській обласній прокуратурі.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру п’ятьом учасникам групи.

Їм інкримінують зберігання, придбання, збут вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу та незаконне придбання, зберігання особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин з метою збуту (ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, п’ятеро місцевих мешканців налагодили незаконну схему збуту вогнепальної зброї та боєприпасів на території Дніпропетровської області.

Підозрювані зберігали зброю у власних оселях та гаражних приміщеннях. Підшукували потенційних покупців через знайомих та реалізовували товар при особистих зустрічах. Оплату приймали як на банківські картки, так і готівкою.

Чоловіки також займалися збутом наркотичних засобів та психотропних речовин. Закуповували канабіс, метамфетамін гуртовими партіями та продавали через власну мережу збуту. Гроші від «бізнесу» розподіляли між собою.

У ході документування їхньої діяльності правоохоронці провели 8 оперативних закупок, під час яких придбано автомат АК-74, кулемет РПК-74, пістолет ПМ, понад 1000 патронів, 14 г канабісу та 100 г метамфетаміну.

Під час обшуків у домоволодіннях, гаражних приміщеннях та автомобілях підозрюваних вилучено сліп-пакети з канабісом та метамфетаміном,  вогнепальну,  гладкоствольну зброю, пістолет ПМП, майже 700 набоїв різного калібру, пакети з порохом,  гранати Ф-1 та РГН, мобільні телефони, банківські карти, комп’ютерну техніку, сім-картки, електронні ваги, чорнові записи, гроші у сумі понад 1 млн грн та майже 11 тис. доларів США.

Всіх підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у виді тримання під вартою.

Пильний погляд

кількість переглядів: 267