Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Повідомлено про підозру двом мешканцям Дніпропетровщини, які заперечували російську збройну агресію (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом місцевим мешканцям у колабораційній діяльності та виправдовуванні, запереченні  збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 111-1, ч. 2 ст. 436-2 КК України). 

За даними слідства, уродженець Вологодської області  рф, який є громадянином України та проживає в м. Кам’янське, розміщував дописи та відеозаписи антиукраїнської спрямованості в забороненій соцмережі. У них чоловік заперечував здійснення збройної агресії рф та тимчасової окупації частини території України.

Мешканець Новомосковського району з початку повномасштабного вторгнення рф поширював у соцмережі матеріали з проросійських груп, у яких виправдовував дії окупантів.

Під час обшуків за місцями мешкання підозрюваних вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють співробітники Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 6876